duminică, 8 februarie 2009

Chiftele cu amaranth,piure cartofi si salata



Ingredientele sunt cu aproximari:
2 cani boabe amaranth/quinoa
1 ou mare
1 Lingura faina integrala grau
1/2 ceapa mica
1 catel usturoi
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei iute rosu
1 Lingura frunze busuioc,tocate
1 Lingurita boabe coriandru,zdrobit
1/2 lingurita sare
1 cana apa

Reteta este f. flexibile poti pune rosii sau orice ai pune intr-o omleta,poti pune mai multa faina grau sau mai putina sau amarant.Consistenta ideala este cea de budinca de fulgi de ovaz.Pasul final este de a praji amestecul in tigaie,la foc peste mediu in ulei masline.Lasi 1 min,apoi intorci si prajesti inca 1 min.Chiftelele sunt delicioase servite cu salsa.
A facut chiftele de amaranth/quinoa a pus peste ele salsa/salata de :rosii,ardei iuti copti/prajiti,ceapa rosie,otet vin alb,sare.
A facut un piure delicios din cartofi cu unt,praf de ardei iute,curcuma/turmeric,sare.
A pregatit si o salata din rucola,busuioc,mizuna,portulaca,ridichi,rodie cu un dresing din ulei masline si otet balsamic.


Reteta aici:

Amaranth patties

http://tucsonivores.wordpress.com/2007/10/25/amaranth-patties/

Niciun comentariu: