miercuri, 11 februarie 2009

Tort cu branza si ciocolata



ingrediente:

Pt Crusta:

1 1/3 cana biscuiti/wafe ciocolata,firimituri
1/3 cana unt/margarina,topita

Pt Umplutura:

3 oua mari
3 Linguri cafea instant
2 pachete(225 g fiecare)crema branza,moale/temp camerei
1 cana zahar tos
113 g ciocolata demidulce,topita
1/2 cana smantana fermentata/sour cream


Pt Glazura:

1/2 cana smantana pt frisca
1 Lingura cafea instant
113 g ciocolata demidulce
carlionti ciocolata pt decor

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 175*C.Amesteci firimiturile cu untul,pui in forma de 22 cm si presezi pe fundul ei,sa ai un strat uniform,refrigerezi si pregatesti umplutura.
Cu mixerul bati crema branza si zaharul in bol mare,la viteza medie,adaugi ouale amesteci bine,pui ciocolata topita,cafeaua si smantana.Torni peste crusta.
Coci 40-50 min,pana cand in centru aproape s-a stabilizat.Treci un cutit pe marginea formei,racesti complet pe gratar sarma,refrigerezi cel putin 3 ore/peste noapte.
Pt glazura:pui cafeaua si smantana in bol dai la microunde pana se amesteca bine,adaugi ciocolata.Dai la microunde pt 2 min,putere mare,la 1/2 timpului amesteci.Amesteci pana cand ciocolata e complet topita si amestecul e omogen.Pui cu lingura peste prajitura.Refrigerezi 1 ora/pana servesti.Decorezi cu carlionti ciocolata,daca doresti.


Reteta aici:

Chocolate Coffee Cheesecake
http://dropdeadchocolate.com/recipes%20folder/choc_coffee_cheesecake_recipe.html

Niciun comentariu: