joi, 5 februarie 2009

Supa crema dovleac cu nucsoara



Ingrediente 6 portii(cca 5 cani):

1 lingurita margarina/unt
1 ceapa mare,tocata
680 g dovleac(placintar),taiat cuburi 1 cm
2 cutii(cca 390 g )supa pui,putin sarata,impartita
1/2 lingurita nucsoara
1/8 lingurita piper alb
iaurt simplu si arpagic optional

Pregatire:

1.Topesti margarina intr-o cratita mare la foc mediu.Adaugi ceapa,gatesti 3 min.Pui dovleacul si 1 cutie supa pui,adauci la fiert,la foc mare.Reduci la mic,acoperi si fierbi 20 min sau pana dovleacul e moale.In acest punct supa poate fi refrigerata acoperita,pana la 2 zile inainte de servit.Reancalzesti pe foc peste mediu,amesteci ocazional.
2.Pasezi in robot pana se omogenizeaza.Repui supa in cratita,adaugi restul de supa,nucsoara,piper.Fierbi la foc mic neacoperit 5 min,amesteci ocazional.
3.Pui in boluri de supa,pui iaurtul in cornet patiserie,si faci un desen decorativ.Garnisesti cu arpagic.
In loc de a doua cutie de supa poti pune 1/2 cana smantana dulce(de frisca) degresata.

Reteta aici:

Butternut Bisque
http://recipes.howstuffworks.com/butternut-bisque-recipe.htm

Niciun comentariu: