joi, 12 februarie 2009

Bezele cu cacao si cocos



Ingrediente 30 buc:


4 albusuri mari
1 1/3 cana zahar
1/3 cana lapte condensat
1 praf sare
1 lingurita extract vanilie
2 1/2 cani cocos
1/4 cana cacao


Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 148*C.Intr-o cratita cu fundul gros amesteci impreuna primele 6 ingred.Cerni cacaoa o amesteci cu celelalte pana sunt bine combinate.Gatesti amestecul pe foc moderat amestecand constant cca 5 min.Maresti focul la mare si gatesti amestecul 3-5 min,amesteci constant pana se ingroasa si incepe sa se adune in mijloc,se desprinde de marginile cratitei.Transferi amestecul in bol,lasi la racit usor la temp camerei,apoi racesti complet inainte de copt.(in acest punct poti face bile le dai prin cocos si ai niste bomboane traznet)
2.Pui o lingurita plina de aluat,lasi 5 cm intre ele pe o hartie unsa si coci bezelele in centrul cuptorului 20-25 min.Le pui la racit pe gratar.
3.Le poti pastra pana la 10 zile in vas cu capac.
4.Ies 30buc.

Reteta aici:

Cocoa Macaroons

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4037

Niciun comentariu: