duminică, 8 februarie 2009

Placinta cu stir/amaranth salbatic




Pt crusta:

1 cana faina alba
1/3 cana unt/grasime
1/2 lingurita sare
2-3 Linguri apa rece

Pregatire:

1.Pui in robot:faina unt,sare.
2.Dai la mediu spre mare,pana ai un amestec faramicios.
3.Adaugi 1 Lingura apa rece la un moment dat,ai grija sa nu pui prea multa.
4.Intinzi ca pt orice alta placinta.

Umplutura:

4 cani frunze stir,tocate
1/4 ceapa,tocata
2 Linguri unt
1 Lingura faina
1/2 lingurita sare
3 oua
1 1/2 cana lapte
2 cani/ 225 g branza elvetiana,rasa

1.Coci 5-10 min la 230*C,crusta pana se rumeneste usor.
2.Sotezi stirul si ceapa in unt pana se inmoaie.
3.Adaugi faina si sarea,amesteci impreuna.
4.Intr-un bol separat,bati ouale cu laptele.
5.Torni amestecul de oua peste stir.
6.Intinzi branza la baza crustei.
7.Torni umplutura peste branza.
8.Coci 45 min la 162*C,scoti din cuptor,lasi sa se stabilizeze cateva min,inainte sa tai.
9.Servsesti cald/rece.

Reteta aici:

Wild Amaranth Quiche


http://www.prodigalgardens.info/Wild%20Amaranth%20Recipes.htm#Wild%20Amaranth%20Quiche

Niciun comentariu: