joi, 12 februarie 2009

Biscuiti cu jeleu zmeura



Ingrediente 8 buc:

60 g unt
100 g (1/2 cana) zahar brun
1 ou
1 lingurita extract vanilie
225 g (1 1/2 cana) faina simpla,cernuta
110 g (1/2 cana) zahar pudra
1/2 cana apa
3/4 Lingura pudra gelatina
1 lingurita extract vanile
8 lingurite gem zmeura
150 g ciocolata neagra,tocata si topita


Pregatire:


Preancalzesti cuptorul la 160*C.
Pt biscuiti: in bol mare pui untul,zaharul si bati pana se umfla.Adaugi oul,vanilia,amesteci bine.Pui faina cernuta,pui amestecul pe suprafata infainata usor,intinzi de 5 mm grosime.Tai 16 cercuri de 6 cm,le pui in tava unsa fin,le coci 10-12 min pana sunt aurii,racesti in tava.

Pt Jeleuri/Marshmallow:

Combini zaharul pudra cu apa,in oala mica,apoi presari gelatina,amesteci.Pui la foc mic,amesteci pana se dizolva zaharul.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi 4-5 min.Iei de pe foc,racesti.Cand s-a racit destul,torni amestecul in bol,adaugi vanilia si bati cu mixerul 3-4 min pana amestecul e foarte gros.

Asamblarea:

Intinzi amestecul de jeleu,cu ajutorul unui cornet cu varful plat pe 1/2 din biscuiti.pui celalalt biscuite deasupra,presezi usor.Dai 15 min la rece pana jeleul s-a intarit complet,apoi pui pe gratar si intinzi ciocolata topita.

Reteta aici:

Marshmallow biscuits

http://www.cuisine.com.au/recipe/Marshmallow-biscuits

Niciun comentariu: