duminică, 8 februarie 2009

Varza Bruxelles cu nuci picante si branza albastra




ingrediente:

680 g varza Bruxelles taiata pe 1/2
60-85 g branza albastra,rupta
4 felii bacon,subtiri
2/3 cana nuci picante,rupte cu mana-vezi reteta
1 Lingura ulei alune(sau alt ulei aroma medie)
1 1/2 Lingura otet vin rosu
sare,piper

Pregatire:

Incalzesti o tigaie mare la foc mediu.Odata ce e fierbinte,pui baconul pana a lasat destula grasime si e crocant.Il scoti pe hartie,cand s-a racit il faramitezi.Scoti grasimea,lasi 1 lingura untura in tigaie,adaugi uleiul alune,dai focul la mediu/mediu-mare.Cand tigaia s-a reancalzit adaugi varza,o agiti sa se acopere cu ulei,asezonezi cu sare,piper.O sotezi cca 15 min,pana se inmoaie si se caramelizeaza,amesteci ocazional.Adaugi otetul,cureti cu lingura de lemn ce s-a prins de tigaie.Potrivesti gustul,ai grija cu sarea,(pt ca vei adauga baconul si branza)pui baconul faramitat,nucile picante,amesteci.Pui branza ,apoi imediat rastorni din tigaie.Servesti cald sau la temp. camerei.



Nuci picante

2/3 nuci
1 Lingura melasa
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita pudra cardamom
1/4 lingurita chimen,macinat
1/4 lingurita boia iute
1/2 lingurita sare
1/8 piper

Preancalzesti cuptorul la 162,intr-un bol mic amesteci toate condimentele uscate,adaugi melasa,apoi nucile.Amesteci sa acoperi nucile,le intinzi pe un singur rand in tava cu hartie,coci la 162 C,10-15 min,pana se prajesc si se caramelizeaza condimentele.La 1/2 timpului,le amesteci.Scoti din cuptor si le lasi sa se raceasca,inainte sa le mananci sau folosesti.

Reteta aici:

Brussels Sprouts with Spiced Walnuts, Bacon, and Bleu Cheese

http://www.whatwereeating.com/recipes/brussels-sprouts-of-the-gods/

Niciun comentariu: