duminică, 8 februarie 2009

Rulada pui cu bacon



Ingrediente:

4 salote,fin tocate
10 felii bacon(cca 225g)
4 piepti pui(cca 680g),injumatatiti,fara piele
condiment lemon pepper(coaja lamaie amestecata cu piper spart)
6 Linguri parmezan ras(28 g)
1 Lingura ulei masline
1 catel usturoi,pisat
1/3 cana vin alb sec
2 Linguri unt nesarat
1 1/2 Lingura faina
1 1/4 cani supa pui
1/4 cana smantana grasa/heavy cream


Pregatire:

1.Lucrezi in loturi,prajesti baconul la foc mediu pana se rumeneste usor,dar e destul de flexibil,nu crocant.Pui baconul pe hartie la scurs.In restul de grasime pui ceapa,la foc mic,pana se inmoaie.Scoti ceapa cu spumiera,pui in bol mic,scoti toata grasimea din tigaie.Preancalzesti cuptorul la 148*C.
2.Asezi fiecare bucata de pui intre 2 foi plastic,cu ciocanul de batut carnea o aplatizezi de 0,3 cm gros.Presari carnea cu sare,piper(sau piper negru si putina coaja lamaie),sare.Asezi 2 1/2 bucati bacon in lungime,deasupra pui ceapa si parmezanul.Cu ajutorul foliei plastic rulezi strans pe lungime,inchizi la capete sa nu iasa umplutura,asiguri cu scobitori.
3.Pui 1 lingura ulei masline,la grasimea din tigaie,dai la foc mediu si rumenesti ruladele cca 5 min in total.Transferi in mijlocul cuptorului si coci ruladele 20-25 min pana sunt facute.
4.Asezi puiul pe platou,il tii cald acoperit cu folie Al.Scoti grasimea din tigaie,pui vinul dai la foc mediu sa se desprinda de pe fundul tigaii,ce s-a prins,fierbi pana se reduce la cca 1 lingura.Adaugi usturoiul si unt.Gatesti la foc la foc mediu-mic,amestecand 1 min.Adaugi faina si gatesti amestecand 1 min.Adaugi supa si smantana,aduci la fiert amestecand.Fierbi la foc mic sosul,amestecand 2 min.Treci prin sita fina intr-o oala mica.Tii sosul cald.Scoti scobitorile din
rulade,le tai transversal felii de 1 cm.Pui sosul in centrul fiecarei farfurii aranjezi decorativ feliile rulada pe sos.

Reteta aici:

Chicken Bacon Roulades Recipe

http://www.itsmymarket.com/blogs/recipe-a-day/chicken-bacon-roulades-recipe/

Niciun comentariu: