marți, 10 februarie 2009

Vinete cu sos soia



O reteta simpla si usoara,minunata pt o gustare cu orez/parte a unei mese ample chinezesti.

Timp gatit: 15 min

Ingrediente 2-4 portii:

2 vinete,lungi
2 Linguri sos soia,de buna calitate
1 lingurita ulei susan prajit
1 lingurita otet orez
1/2 lingurita boia ardei chilli rosii
1 lingurita ghimbir ras
1/2 catel usturoi,tocat fin
1 lingurita zahar
1/2 lingurita seminte susan prajite


Pregatire:

Tai transversal vanata in bucati de 5 cm lungime.
Pui feliile vanata in aparatul de fiart la abur/steamer,la mediu-mare si fierbi 6-10 min,sau cat iti plac de facute.Nu le lasa prea mult pt ca devin f apoase.Cat vinetele sunt la abur,combini sosul soia,uleiul susan,otetul,boiaua,usturoiul,ghimbirul si zaharul,amesteci bine sa-si dezvolte aroma.Scoti vinetele,le tai fiecare bucata pe 1/2 in lungime si apoi iar in 2-3 benzi.Pui bucatile pe farfuria servire pe un singur rand,pui sosul deasupra si presari semintele susan prajite peste el.Deasemenea poti decora cu frunze coriandru.


Reteta aici:

Steamed Eggplant in Sesame-Soy Sauce

http://vegeyum.wordpress.com/2008/02/29/soyeggplant/

Niciun comentariu: