joi, 5 februarie 2009

Piept rata cu sos portocale si ghimbir



Ingrediente 4 portii:

4 pieptii rata medii,cca 170 g fiecare
1 lingurita ulei rapita
1/2 cana suc portocala
2,5 cm ghimbir proaspat,tocat
2 Linguri miere
2 cani supa pui/vita/vitel
1/4 cana sos soia putin sarat/tamari
1 Lingura unt,optional
1 portocala,curatata,taiata in segmente


Pregatire:

Crestezi pielea de o parte si de alta(obtii patratele)cu un cutit ascutit,ai grija sa nu tai carnea,asezonezi cu sare piper.Ii pui intr-o tigaie mare,cu ulei,la foc mediu pui pieptii cu pielea in jos,cca 10 min,pana se rumenesc,sunt crocanti si o mare parte din gresime s-a topit.Misti pieptii din cand in cand pt a nu se lipi de tigaie.Ii intorci si lasi 3-5 min,in functie de gradul dorit de prajire,ii scoti pe o tava calda,ii invelesti cu folie,intre timp faci sosul.Scurgi excesul de grasime,dar lasi 1 lingura in tigaie.Adaugi ghimbirul si-l sotezi 1 min,pui sucul portocale,mierea,sos soia,supa,cureti de pe fundul tigaii ce s-a prins.Gatesti 5-7 min,pana ce sosul acopera spatele lingurii.Pui in el unt-optional si adaugi bucatile portocala,adaugi si sucul pe care si-l lasa carnea(in tava).Feliezi subtire pieptul il pui pe farfuria servire si il acoperi cu sos.Este excelent cu cuscus,orez salbatic,merisoare uscate si pilaf cu ierburi.

Reteta aici:

Duck breast with orange ginger soy sauce

http://www.lifestylenovascotia.com/index/details/det_id/407/sec_id/3.html

Niciun comentariu: