sâmbătă, 6 septembrie 2008
Telina gratinata
Ies 4-6 portii.
1 lingurita/15 ml suc lamaie
2 radacini telina/900g
sare
piper
100 g unt
150 ml vin alb,sec
175 g branza Gruyere
75 g parmezan ras
Pregatire:
Cureti telina,o tai bucati mari si o pui intr-un bol cu apa rece.
O scurgi,o pui la fiert 10 min,in apa sarata.Scurgi.
Topesti untul,adaugi telina,amesteci sa se acopere,adaugi vinul,amesteci impreuna parmezanul si gruyere.
Pui deasupra telinei,presari sare,piper,dupa gust.
Coci la 190*C,cca 30 min,pana este moale si brun aurie.
Servesti cu salata proaspata,la masa de Craciun sau poate face parte dintr-o masa principala.
Reteta aici:
Celeriac au gratin
http://www.a-taste-of-france.com/celeriac-au-gratin.html
Etichete:
alcool,
Aperitiv,
branza,
Condimente,
lamaie,
Septembrie 2008,
telina,
vin
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu