sâmbătă, 6 septembrie 2008
Chiftele de telina
Aceste chiftele crocante,sunt cremoase in interior.Vei avea nevoie de un termometru pt a le praji.
Ies 8 portii.
Ingrediente:
8 cani ulei vegetal
1/2 cana faina obisnuita
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
piper negru tocat
1/2 cana bere rece,blonda,nu neagra
2 radacini mici telina(340 g fiecare)
1 mar,curatt,ras,si uscat pe prosop hartie
1/2 lingurita salvie proaspata
Pregatire:
1.Incalzesti uleiul intr-o tigaie groasa la 185*C,verifici cu termometru.
2.Amesteci impreuna faina,praful de copt,sare,piper,apoi adaugi berea si amesteci sa se combine.
3.Lasi aluatul la repaus 20,min,pana la 1 ora.
4.Cureti telina.
5.O razi,ar trebiu sa ai 4 cani.
6.Amesteci marul ras,telina si salvia,adaugi in aluat.
7.Formezi chiftele de 5 cm.
8.Pui in transe/loturi chiftelele in ulei si le prajesti sa fie aurii,cca 5-7 min in total,le intorci la 1/2 timpului de frigere.
9.Le scoti pe prosop hartie.
10.Servesti calde.
Reteta aici:
Celery Root Fritters
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=3578
Etichete:
Aperitiv,
bere,
Condimente,
mere,
salvie,
Septembrie 2008,
telina
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu