luni, 8 septembrie 2008

Rulouri de varza la cuptor




Foloseste carne macra 93% de curcan,pt ca are destula grasime cat sa pastreze rulourile moi si aromate.

Ingrediente:

1/2 cana orez brun
1 cana apa
1 varza mare,cca 1365 g
1 Lingura ulei rapita
1 ceapa medie,tocata
4 catei usturoi,tocati
6 Linguri suc lamaie,impartit
455 g carne macra curcan
3 Linguri marar tocat
1 lingurita seminte chimen
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 1/2 cana suc rosii nesarat
1 cana supa pui putin sarata
1 Lingura miere


Pregatire:

1.Pui orezul si apa la fiert,acoperi,reduci focul si fierbi 25-30 min pana apa e absorbita,lasi deoparte.
2.In acelasi timp,pui o oala la fiert.Scoti funzele mari de la exteriorul verzei si le pui in apa,le fierbi 6 min,le scurgi,le pui in apa rece,le lasi pana ajung la temp. camerei.Tai restul de varza,sa obtii 2 cani(la restul de varza dai alta utilizare)
3.Incalzesti uleiul la foc mediu,pui ceapa si varza tocata.Sotezi amestecand des pana se inmoaie,cca 3 min.Adaugi usturoiul si mai lasi 30 sec.Adaugi 4 linguri suc lamaie,amesteci,lasi sa se evapore lichidul,lasi deoparte sa se raceasca cca 10 min.
4.Amesteci curcanul,mararul,chimenul,sare,piper,amestecul de ceapa si orezul rece.
5.Ungi o tava de 22/38 cm.Pui o frunza de varza pe suprafata de lucru,elimini nervura,pui cca 1/3 cana umplutura,rulezi ca la sarmale.Le pui in tava.
6.Bati sosul de rosii,sups mierea si restul de suc lamaie-2 linguri,torni uniform peste rulouri.Acoperi bine cu folie.
7.Preancalzesti cuptorul la 190*C,coci rulourile 1 ora,scoti folia si continui coptul inca 20 min,timp in care ungi rulourile de mai multe ori cu sos.


Reteta si info nutritional aici:


Baked Stuffed Cabbage Rolls
http://www.realage.com/NutritionCenter/Recipes/Baked_Stuffed_Cabbage_Rolls.aspx

Niciun comentariu: