marți, 9 septembrie 2008

Blinele de naut si malai




Ies 25-30 buc.


Ingrediente:

1/4 cana faina naut
1/4 cana malai
1/8 lingurita praf copt
1 lingurita sare
1 ou,usor batut
1/4 cana iaurt
1/4 cana lapte degresat


Pregatire:


Intr-un bol mediu amesteci faina naut,malaiul,praful copt si sarea.
Adaugi oul,amesteci sa se combine,pana faina este inmuiata.Adaugi iaurtul si laptele.Lasi sa stea 15 min.
Incalzesti forma la foc mediu si o ungi cu ulei masline.Pui un pic de aluat,sa obtii o placintica de cca 6 cm .Lasa-le sa se coaca pana incep sa apare bule mici,daca forma este prea calda blinelele vor creste mai mult la mijloc,deci reduci focul.Nu vrei sa creasca prea repede (si urat),le intorci pe cealalta parte si le lasi cat pe prima.Lasi sa se raceasca pe hartie copt,e bine sa nu le pui una peste alta cat sunt fierbinti.


Reteta aici:

Polenta-Garbanzo Bean Blinis

http://cookandeat.com/2008/02/01/tasty-veggie-dips/


www.mightyfoods.com/archives/recipes/

Niciun comentariu: