duminică, 12 octombrie 2008

Tocana irlandeza de miel




Ingrediente:

1 Lingura ulei
455 g carne miel(taiata bucati mici)
1 ceapa
2 catei usturoi
2 Linguri faina 1 sticla bere neagra
supa vita(din cuburi)
1 Lingura rozmarin,tocat
1 Lingura cimbru,tocat
1 frunza dafin
sare si piper,dupa gust
2 cartofi,taiati bucati mici
4 morcovi,taiati bucati mici
1 mana patrunjel,tocat pt garnisit


Pregatire:

1.Incalzesti uleiul intr-o oala mare.
2.Adaugi mielul si-l rumenesti pe toate partile.
3.Adaugi ceapa,o sotezi pana se inmoaie,cca 5-7 min.
4.Adaugi usturoiul,il sotezi sa-si dezvolte aroma,cca 1 min.
5.Presari faina,amesteci.
6.Adaugi berea,cat sa acoperi carnea,acoperi.
7.Adaugi rozmarinul,cimbrul,dafinul,sare,piper.
8.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi la foc mic pana mielul este moale cca 1-2 ore.
9.Adaugi cartofii si morcovii,si putin mai multa supa vita,acoperi.
10.Aduci la fiert,reduci focul si fierbi la foc mic,pana se fac si legumele cca 20-60 min,in functie de cat le-ai taiat de mari.
11.Servesti cu partunjel deasupra.


Reteta aici:

Irish Lamb Stew

http://closetcooking.blogspot.com/2008/03/irish-lamb-stew.html

Niciun comentariu: