Aceasta reteta este buna cand te napadesc dovleceii in gradina si nu stii ce sa mai faci cu ei.Poti folosi si dovlecei mari,dar folosesti numai partea carnoasa,iar cea spongioasa o inlaturi.
Ingrediente:
10 cani dovlecei grosolan tocati,cu coaja
4 cani ceapa,tocata
4 Linguri sare
2 1/4 cana otet
2 lingurite seminte telina
1 lingurita piper negru
1 Lingura nucsoara
1 Lingura turmeric/curcuma
2 Linguri amidon porumb
6 cani zahar
2 cani tije telina,tocate
1 cana ardei gras verde,tocat
Pregatire:
Intr-un bol mare amesteci dovleceii,ceapa,sarea.Lasi sa stea peste noapte,strecori bine.Limpezesti cu apa rece.Inlaturi excesul de apa si pui amestecul in oala mare.
Adesteci otetul,semintele telina,piperul,nucsoara,curcuma,amidonul si zaharul,dai la foc f mic,reduci focul si gatesti 30 min.Adaugi telina tocata,ardeiul,mai gatesti 30 min.
Pui in borcane sterilizate,inchizi capacul,sterilizezi pe baie apa 15 min.
Ies 3,5kg.
Reteta aici:
Zucchini Relish
http://www.bellaonline.com/articles/art1438.asp
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu