duminică, 12 octombrie 2008

Sos de dovlecei

Aceasta reteta este buna cand te napadesc dovleceii in gradina si nu stii ce sa mai faci cu ei.Poti folosi si dovlecei mari,dar folosesti numai partea carnoasa,iar cea spongioasa o inlaturi.

Ingrediente:

10 cani dovlecei grosolan tocati,cu coaja
4 cani ceapa,tocata
4 Linguri sare
2 1/4 cana otet
2 lingurite seminte telina
1 lingurita piper negru
1 Lingura nucsoara
1 Lingura turmeric/curcuma
2 Linguri amidon porumb
6 cani zahar
2 cani tije telina,tocate
1 cana ardei gras verde,tocat


Pregatire:

Intr-un bol mare amesteci dovleceii,ceapa,sarea.Lasi sa stea peste noapte,strecori bine.Limpezesti cu apa rece.Inlaturi excesul de apa si pui amestecul in oala mare.
Adesteci otetul,semintele telina,piperul,nucsoara,curcuma,amidonul si zaharul,dai la foc f mic,reduci focul si gatesti 30 min.Adaugi telina tocata,ardeiul,mai gatesti 30 min.
Pui in borcane sterilizate,inchizi capacul,sterilizezi pe baie apa 15 min.
Ies 3,5kg.


Reteta aici:

Zucchini Relish

http://www.bellaonline.com/articles/art1438.asp

Niciun comentariu: