1 kg macese
300 g zahar(pt 1 litru de suc)
4 litri apa
2 g sare lamaie
Se aleg macese bine coapte,se pun in vas se toarna apa calda se lasa 2 zile,amesteci din cand in cand cu o lingura lemn.Se pune la foc 10-15 min,se lasa sa se raceasca si se strecoara prin 2 streturi de tifon intre care se pune vata.Se face un sirop din 300 g zahar si 1 pahar suc strecurat si se fierbe 10-15 min.Cand s-a racit se amesteca cu restul de suc pana la 1 litru,se toarna in sticle,se inchid,se sterilizeaza 20-25 min,in functie de marimea sticlei.
joi, 2 octombrie 2008
Suc macese cu sare de lamaie
Etichete:
Bauturi,
Cartile mele de bucate,
Conserve,
macese,
Octombrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu