duminică, 12 octombrie 2008

Jeleu de mure si portocale rosii





Ingrediente:

4 (14 g)plicuri gelatina simpla
1 cana apa
2 cani zahat tos,plus pt pudrat
1 lingurita suc lamaie,proaspat
3/4 cana combinatie de piure din portocale rosii si mure

O forma patrata de 20 cm.

Pregatire:

Intr-o oala de 2 Litri pui apa,presari gelatina si lasi 4 min,sa se inmoaie.Incalzesti gelatina la foc mediu-mic,amesteci sa se dizolve.Adaugi 2 cani zahar,amesteci pana s-a dizolvat,adaugi sucul lamaie.
Aduci la fiert la foc mediu-mare,si cristalele care se depun pe marginea oalei le cureti cu o perie uda cu apa rece.Reduci focul la mediu-mic si fierbi neacoperit,fara sa amesteci 13 min(urmaresti cu atentie sa nu dea in foc).Iei de pe foc,lasi 5 min sa stea sa dispara bulele(elimini spuma care ramane dupa 5 min).Adaugi piureul de fructe,amesteci,torni in tava si lasi la temp.camerei pana se intareste,cel putin 12 ore.Treci un cutit ascutit pe marginile tavii,rastorni pe planseta.Tai fasii de 1 cm,apoi le tai bucati de 1 cm.Doar inainte de servit le tavalesti prin zahar tos,perii excesul de zahar.

Ies cca 4 duzini de jeleuri.

Reteta aici:

Blood Orange & Blackberry Gelées (Recipe adapted from Gourmet, Dec 2007)

http://www.visionsofsugarplum.com/search/label/Candy

Niciun comentariu: