joi, 11 septembrie 2008
Peste indian cu sos de linte si lime conservate
Ingrediente:
Condimente pt pestele indian:
1 lingurita/10 ml pudra turmenic
3/4 lingurita/3 ml pudra chili/boia iute
2 lingurite/10 ml ghimbir ras
1 lingurita/10 ml suc lamaie
1 lingurita/10 ml pudra coriandru
1 lingurita/10 ml pudra chimen
1 lingurita/10 ml sare
1/2 lingurita/2 ml asafoetida-optional
4 bucati de 150-175 g file peste
Pt acoperit pestele:
4 Linguri faina naut
1 lingurita/10 ml faina orez
3/4 lingurita/3 ml sare
1/2 lingurita/2 ml pudra turmenic
1 lingurita/10 ml gram masala
ulei vegetal,pt prajit
1 ou batut
Pt. Sosul de linte:
250 g linte galbena
1 lingurita/5 ml pudra turmenic
1 1/2 lingurita/7 ml zahar brun
1 Lingura/15 ml ulei vegetal
2 catei usturoi
2 boabe cardamom verde
1/2 lingurita/2 ml seminte chimen
1/2 lingurita/2 ml seminte mustar
2 frunze dafin
1/2 lingurita/2 ml asafoetida
suc de la 1/2 lamaie
coriandru tocat,dupa gust
Pregatire:
1.Combini turmenicul,boiaua,ghimbirul,sucul lamaie,coriandrulpisat,chimenul pisat,sarea si asafoetida intr-un bol mic.
2.Usuci pestele cu hartie absorbanta,pe ambele parti,si-l presari pe ambele fete cu condimente si-l lasi deoparte 15 min,sa-l patrunda aromele.
Pt acoperit pestele:
1.In acelasi timp,combini ingredientele uscate,pt acoperit,torni uleiulin forma ,atat cat sa o acopere la baza.
2.Incalzesti uleiul,dai pestele prin ou batut si-l acoperi cu faina aromata.Prajesti pe o parte 3 min. apoi intorci si mai lasi 2 min.Scurgi pe hartie absorbanta.Il servesti cald cu sos de linte si lime conservate-vezi reteta.
Pt Sosul de linte:
1.Speli lintea in mai multe ape.O pui intr-un vas cu apa de patru ori(1 litru).Adaugi pudra turmenic si fierbi 30 min,pana se terciuieste.Adaugi zaharul brun si putina sare,dupa gust.
2.In alta tigaie,incalzesti uleiul ,usturoiul,cardamomul boabe,semintele chimen,semintele mustar,dafinul si asafoetida.Reduci focul,cand semintele incep sa pocneasca,le torni peste lintea fiarta si amesteci bine.
3.Adaugi sucul lamaie si presari coriandru tocat pt garnisit.Servesti cu peste si lime conservate.
Reteta aici:
Indian Fried Fish with Gujarati Dal
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4520
Etichete:
asafoetida,
cardamom,
chilli,
chimen,
Condimente,
coriandru,
curcuma/turmeric,
friptura,
frunze coriandru,
ghimbir,
lamaie,
linte,
mustar,
naut,
orez,
Peste,
seminte,
usturoi,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu