joi, 11 septembrie 2008
Lime conservate
In casele din Malaiezia lime conservate sunt servite alaturi de orez si curry.
Ingrediente:
16 lime
4 cani apa
4 Linguri pudra masala pickle
1/2 cana otet
3 Linguri ghimbir tocat
3 Linguri usturoi tocat
5 ardei iuti verzi tocati
3 crengute curry
2 Linguri sare
4 Linguri ulei susan
Pregatire:
Fierbi apa intr-un vas larg.Iei de pa foc si pui lime,tine-le scufundate 15 min,scurgi,stergi si o tai pe fiecare in 8 buc.Incalzesti uleiul si pui ghimbirul,usturoiul,ardeiul iute si curry frunze.Prajesti pana usturoiul se face maro.Adaugi praful masala de murat,sare,otet,amesteci iei de pe foc.Adaugi bucatile de lime,amesteci bine,lasi la temperatura camerei,pui in borcane sterilizate.Lasi 2-3 saptamani inainte de folosire.Daca nu este suficient ulei deasupra,intorci borcanul,faci asta la fiecare doua zile.Refrigerezi dupa deschidere,pt ca nu are conservant.
Reteta aici:
Lime Pickle
http://saltandspice.org/2007/11/19/lime-pickle/
Reteta similara:
Lamai dulci acrisoare conservate-vezi reteta
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/09/lamai-dulci-acrisoare-conservate.html
Etichete:
Condimente,
Conserve,
curry,
garam masala,
ghimbir,
lime,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu