joi, 11 septembrie 2008
Lamai dulci acrisoare conservate
Este extrem de simpla,dar trebuie sa ai rabdare o luna pana s-o mananci.
Tai 6 sau 200 g lamai bucati,scoti samburii
250 g zahar brun
2 lingurite ghee/unt clarificat
1-2 lingurite pudra chili/boia
asafoetida
putina apa
putina sare
gram masala
Pregatire:
Tai lamaile cu tot cu coaja(inainte le inmoi in apa fiarta,ca sa dispara gustul acru de la coaja si sa aiba mai mult suc).
Intr-o tigaie pui untul,zaharul,chili,asafoetida si-l lasi sa se ingroasa.Adaugi putina apa si apoi lamaile,putina sare,lasi sa fiarba la foc mic,nu lasi sa se ingroasa prea tare,poti adauga masala pt a varia gustul.Pastrezi la loc racoros.
Reteta aici:
HOT AND SWEET LIME PICKLE
http://goanche.blogspot.com/2007/10/one-more-guess.html
Reteta similara:
Lime conservate
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/09/lime-conservate.html
Etichete:
asafoetida,
chilli,
Condimente,
Conserve,
garam masala,
lamaie,
zahar brun
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu