joi, 11 septembrie 2008

Lamai dulci acrisoare conservate





Este extrem de simpla,dar trebuie sa ai rabdare o luna pana s-o mananci.

Tai 6 sau 200 g lamai bucati,scoti samburii
250 g zahar brun
2 lingurite ghee/unt clarificat
1-2 lingurite pudra chili/boia
asafoetida
putina apa
putina sare
gram masala


Pregatire:

Tai lamaile cu tot cu coaja(inainte le inmoi in apa fiarta,ca sa dispara gustul acru de la coaja si sa aiba mai mult suc).
Intr-o tigaie pui untul,zaharul,chili,asafoetida si-l lasi sa se ingroasa.Adaugi putina apa si apoi lamaile,putina sare,lasi sa fiarba la foc mic,nu lasi sa se ingroasa prea tare,poti adauga masala pt a varia gustul.Pastrezi la loc racoros.

Reteta aici:

HOT AND SWEET LIME PICKLE

http://goanche.blogspot.com/2007/10/one-more-guess.html

Reteta similara:

Lime conservate
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2008/09/lime-conservate.html

Niciun comentariu: