joi, 11 septembrie 2008
Cartofi aromati indieni
Tot ce pot sa va spun este..ca nu veti avea nici o bucatica neconsumata,din acest gratin.
Ingrediente pt 8 portii:
900 g cartofi,taiati felii fine(0,3 cm)
1 1/2 cana/375 ml lapte
1 Lingura/15 ml seminte mustar
1 lingurita/5 ml seminte chimen
1 Lingura/15 ml unt clarificat
1 ceapa,fin feliata
1 lingurita/5 ml garam masala
1 lingurita/5 ml boabe coriandru pisate
ardei iute rosu dupa gust
1 cana/250 ml smantana de frisca 35%,nu indulcita
3/4 cana/175 ml iaurt gras
sare dupa gust
unt pt uns forma
Pregatire:
1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.
2.Pui cartofii in oala,ii acoperi integral cu lapte,adaugi sare si-i fierbi neacoperiti 20-25 min,pana se inmoaie.Scurgi,pastrezi lichidul,ii lasi deoparte.
3.In acelasi timp,intr-o tigaie uscata/fara ulei prajesti semintele mustar si chimen,la foc mediu-mare,pana-si dezvolta aroma.Le pui in piulita,le pisezi,lasi deoparte.Pui tigaia pe foc mediu,pui untul clarificat,adaugi ceapa,semintele prajite,gram masala,coriandru,ardeiul iute si le sotezi 5 min,pana se inmoaie ceapa.
4.Ungi cu unt o forma in care sa incapa 12 cani.Raspandesti 1/2 din cartofi,pe fundul formei,acoperi cartofii cu lichidul pastrat de la fiertul cartofilor,presari 1/2 din amestecul de ceapa si sare dupa gust.Adaugi restul cartofilor,ii acoperi putin mai mult cu lichid,presari restul de amestec de ceapa,sare.Amesteci smantana cu iaurtul,torni peste cartofi si presezi sa-i acoperi complet.
5.Coci in mijlocul cuptorului 20-25 min,pana lichidul s-a evaporat si cartofii sunt aurii.Lasi 10 min,inainte de ai servi.
Reteta aici:
Indian Spiced Potatoes
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4684
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu