joi, 11 septembrie 2008

Legume gratinate cu mamaliga si branza





Ingrediente:


1,2 kg amestec legume
dovleac,curatat si feliat
ciuperci(chanterelle),taiate cele mari in 1/2
dovlecei(zucchini)
ardei gras rosu,fasii
1-2 catei usturoi,fin feliati
3 Linguri ulei masline
sare
piper
4 rosii,feliate
100 g branza Manchego-cascaval oaie
300 ml supa legume
300 ml lapte
50 g malai
1 Lingura rozmarin,fin tocat
2 oua,usor batute


Pregatire:


Intr-o tigaie mare incalzesti uleiul si sotezi toate legumele,pana se rumenesc.Este important sa sotezi legumele individual,pt ca fiecare dintre ele necesita o perioada diferita de timp pt a fi gatite,legumele trebuie sa fie crocante,nu terci.
Pt. Mamaliga:pui laptele si supa la fiert,amesteci malaiul cu rozmarinul si fierbi la foc mic cca 7 min.Iei de pe foc si racesti usor.Amesteci ouale si branza in mamaliga rece.Pui sare si piper cu generozitate.
Pornesti cuptorul la 180*C.Ungi o forma cu ulei,pui un strat legume,rosiile,mamaligain forma,ai grija ca mamaliga sa acopere legumele.Gratinezi 30-40 min.
Servesti cu paine cu usturoi(garlic bread).


Reteta aici:

Vegetable Polenta Gratin with Manchego

http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/2007/10/vegetable-polenta-gratin-with-manchego.html

Niciun comentariu: