luni, 8 septembrie 2008

Floricele cu alune si caramel



Ingrediente:

5 cani floricele
2 cani arahide sarate
1 1/4 cana zahar brun
1/4 cana unt nesarat
1/4 cana sirop artar pur
2 lingurite extract vanilie
1 lingurita otet alb
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita bicarbonat sodiu

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 120*C.Pui in tava copt hartie si arunci floricelele si alunele.Pastrezi in cuptor la cald.Pregatesti caramelul.
2.Pe foc mediu-mic pui zaharul,untul si siropul artar,sa se topeasca untul.Dai focul la mare si fierbi cca 4 min pana termometrul arata 123,8*c.In timp ce fierbe,ungi peretii oalei cu o pensula cu apa rece,sa impiedici cristalizarea.Iei de pe foc,pui esenta vanilie,otetul,sareasi bicarbonatul,amesteci sa faca bule.Incet pui deasupra floricelelor si alunelor din tava,amesteci usor sa se acopere complet.
3.Coci pana se usuca caramelul,amesteci ocazional,cca 1 ora si 20 min.Scoti din cuptor si cu o spatula de metal desprinzi de la fund.Lasi sa se raceasca complet in tava.
4.Pastrezi pana la o saptamana,in orice container.


Reteta aici:

Caramel Peanut Popcorn

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=9003

Niciun comentariu: