luni, 1 septembrie 2008
Compot nectarine cu cardamom
Acest compot este diferit de gem,are o aroma proaspata adaugata de cardamom.Este excelent pe biscuiti din lapte batut/zer,amestecat in cereale-fulgi ovaz sau granola,peste clatite,sau langa inghetata de vanilie pt desert.
Ies 4 borcane mici.
Granola=fulgi de ovaz ,nuci,miere,in particular poate avea stafide sau curmale.
Ingrediente:
4 cani nectarine felii
1 1/2 cana zahar
suc de la 2 lamai si putina coaja
1/4 lingurita cardamom
Pregatire:
Nectarinele ar trebui sa fie suficient de coapte sa le poti decoji prin trasul pielii cu degetele.Daca nu sunt suficient de coapte le pui in apa fiarta 1 min,apoi in baie de gheata si scoti usor pielea.
Pui nectarinele intr-un bol cu zahar si suc lamaie si coaja.Lasi nectarinele 2 ore la temp. camerei la marinat/peste noapte in frigider.
Pui borcanele si capacele la sterilizat in baie de apa.
Scurgi nectarinele in strecuratoare,iar sucul il pui la fiert la foc peste mediu,fierbi,iei spuma pana devine un sirop de consistenta gemului.Faci proba:cu termometrul,introdus in gem sa arate 105*C sau pui o farfurioara in congelator sa se raceasca bine si pui o picatura de sirop pe ea,trebuie sa-si pastreze forma cand o inclini.
Adaugi nectarinele -daca proba e buna-in sirop,fierbi luand spuma,cca 5 min,adaugi cardamomul.
Torni in borcane,si le fierbi 12 min in bain marie/pe baie apa.Sau pur si simplu la lasi sa se raceasca si le pastrezi pana la 1 luna in frigider.
Reteta aici:
White Nectarine and Cardamom Compote
http://desertcandy.blogspot.com/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu