marți, 9 septembrie 2008
Caramele buretoase a la Cristina
Ingrediente:
2 1/2 cani/625 ml zahar granulat
2/3 cana/150 ml sirop porumb light
6 Linguri/90 ml apa
2 Linguri/30 ml bicarbonat sodiu
2 Linguri/10 ml vanilie
Pregatire:
1.Ungi o forma de 22/38cm,cu ulei vegetal.Captusesti cu hartie si lasi sa treaca in parti 5 cm peste margine.Ungi hartia cu putin ulei.
2.Pui in oala zaharul,siropul porumb si apa,aduci la fiert,fara sa amesteci,termometrul introdus arata 148*C,ar trebui sa treaca 10 min,in timpul fierberii daca apar cristale de zahar pe marginea oalei ungi cu o perie cu apa rece.
3.Iei de pe foc si repedeadaugi bicarbonatul,amesteci.Amestecul va face bule in sus,ai grija sa nu te arzi,imediat rastorni in forma.Lasi sa se raceasca complet,inainte sa o atingi.Rupi in bucati si servesti.Poti pastra in orice container la temperatura camerei.
Reteta aici:
Christine's Sponge Toffee
http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=7257
Etichete:
bomboane,
Condimente,
Desert,
Septembrie 2008,
sirop,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu