marți, 9 septembrie 2008

Prajitura Tres Leches



Ingrediente:


1 cana unt nesarat,moale,plus pt forma
1 cana zahar
4 oua
3 cani faina pt prajituri
1/4 lingurita bicarbonat sodiu
1 Lingura praf copt
1/2 lingurita sare
2/3 cana lapte 1%
1 1/2 Lingurita extract pur vanilie
195 g lapte condensat indulcit
170 g lapte praf
340 g smantana de frisca light
fructe proaspete:kiwi,mandarine,ananas pt servit-optional

Pregatire:

1.Preancalzesti cuptorul la 175*C.Ungi o tava de 22/38 cm,lasi deoparte.
2.Bati untul si zaharul pana se umfla.Cu mixerul pornit adaugi ouale pe rand si bati dupa fiecare.Intr-un bol mare amesteci faina,bicarbonatul,praful copt,sarea.Cu mixerul la viteza mica adaugi amestecul de faina alternativ cu laptele,incepi si termini cu faina,bati bine dupa fiecare adaugare,adaugi vanilia,torni in forma.
3.Coci pana este ferm la atingete,cca 35-40 min.Lasi sa se raceasca 5 min.
4.In acelasi timo,intr-un bol mediu combini laptele condensat si laptele praf.Cu un bat de frigaruie/scobitoare faci gauri peste tot(in prajitura).Incet torni amestecul de lapte in gauri,lasi la rece sa absoarba lichidul 10-15 min.Acoperi si refrigerezi 1 ora.
5.Scoti din frigider si raspandesti frisca peste toata prajitura.Servesti cu fructe proaspete daca doresti.Refrigerezi pana servesti.

Reteta aici:

Tres Leches Cake

http://www.marthastewart.com/recipe/tres-leches-cake?rsc=also_try

Niciun comentariu: