joi, 11 septembrie 2008
Burgeri din naut cu sos Tahini
Ingrediente:
Pt.Burgeri:
530 g naut conserva,limpezit
4 cepe,feliate
1 ou
2 Linguri faina
1 Lingura oregano,tocat
1/2 lingurita chimen pudra
1/4 lingurita sare
2 Linguri ulei ev. masline
2 buc pita/lipii de 16,5 cm,injumatatite si incalzite
Sos Tahini:
1/2 cana iaurt simplu,degresat
2 Linguri tahini-vezi nota
1 Lingura suc lamaie
1/3 cana frunze patrunjel
1/4 lingurita sare
Pregatire:
1.Pt a pregatii burgerii:Pui nautul,ceapa,oul,faina,oregano,chimenul si 1/4 lingurita sare in robot,il pornesti si il opresti o data sau de doua ori,sa aduni de pe margini,obtii un amestec cu granulatie mare formezi 4 burgeri.
2.Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta,la foc mediu-mare.Pui in ea burgerii si-i lasi pana se auresc 4-5 min.Ii intorci si-i mai coci 2-4 min,sa fie maro aurii.
3.Pt. sos si servit:combini iaurtul,tahini,sucul lamaie,patrunjelul si 1/4 lingurita sare intr-un bol mediu.Imparti sosul,il pui peste burgeri,ii pui in lipii si servesti.
Reteta si info nutritional aici:
Chickpea Burgers & Tahini Sauce
http://www.eatingwell.com/recipes/chickpea_burger.html
Nota:
Sosul Tahini este o pasta groasa din seminte de susan si este frecvent utilizata in Orientul Mijlociu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu