marți, 9 septembrie 2008

Ardei iuti umpluti cu vinete,capere si usturoi



Ingrediente:

2 capatani/bulbi usturoi
18 ardei iuti(ca niste gogosari mici)
4 Linguri ulei ev. masline
sare
piper
600 g vinete(2 medii)
36 capere mari,spalate bine de sare/otet
o mana de patrunjel frunze,fin tocate

Pregatire:

Preancalzesti cuptorul la 180*C.Pui bulbi necuratati in tava cuptorului si-i coci pana se inmoaie,cca 20-30 min,in functie de marime.Ii scoti si-i lasi sa se raceasca.Tai un capacel ardeilor.Cu o lingurita mica scoti semintele si membranele.ii pui in tava de copt picuri o lingurita ulei asezonezi cu sare,piper si-i coci 10-15 min.pana se inmoaie putin,lasi deoparte sa se raceasca.Coci vinetele pe flacara,le intorci la 5-8 min/in cuptor la 200*C,20 min.Cand se racesc,le cureti,le lasi la scurs.
Scoti miezul de usturoi copt,il pui in bol,adaugi vinetele,restul ulei,patrunjelul si pisezi cu furculita.Asezonezi cu sare,piper,capere si umpli ardeii.Servesti ca aperitiv/gustare inainte de pranz/cina.

Ies 18 ardei de 5 cm diametru/mai multi daca-s mai mici.


Reteta aici:

Chillies stuffed with garlic, eggplant and capers

http://www.cuisine.com.au/recipe/chillies-stuffed-with-garlic-eggplant-and-capers

Niciun comentariu: