marți, 9 septembrie 2008

Sendwich Cubanez cu porc




Combinatia de sucuri de portocala si grapefruit,pt marinat carnea de porc o veti gasi in Cuba.Inlocuieste painea preferata cu Ciabatta.Daca doriti un plus de aroma,adaugati ardei iute uscat si afumat/chipolte ( in sos adobo)in maioneza.


Pt Porc:

1 1/2 Lingura/22 ml usturoi,tocat
1 1/2 lingura/22 ml oregano,tocat fin/uscat
1 Lingura /15 ml coriandru proaspat,tocat
suc de la 2 portocale
suc de la 1 grapefruit
2 Linguri/30 ml ulei masline
ardei iute/chili,strivit-optional
680 g cotlet dezosat/muschi
sare si piper negru,dupa gust


Asamblare:

6 bucati mici de Ciabatta/paine italieneasca
unt,moale pt uns
maioneza,pt uns-optional
mustar,pt uns
125 g branza manchego/cascaval oaie
castraveti cornison acri,feliati,pusi in sendwich sau langa


Pregatire:


1.Preancalzesti cuptorul la 160*C.
2.Combini usturoiul,oregano,coriandrul,sucul de portocale,de grapefruit,uleiul,piperul si sarea intr-un bol mediu.Pui carnea la marinat in frigider,minim 2 ore/peste noapte,il intorci des.Scoti din marinata,si o tompozezi sa fie uscata,o pui in tava,o coci 1 1/2 ora sau pana termometrul arata 65-70*C.Scoti din cuptor,o acoperi cu folie Al,o lasi 15 min,apoi o tai felii de 1 cm.


Asamblarea:

1.Preancalzesti painea pe gratar/micro(in tigaie la foc mediu).
2.Tai painea pana la 1/2 ,ungi 1/2 de paine cu unt,maioneza,mustar.Pui branza si carnea.Repeti si faci 6 sendwisuri.
3.Pui sandwisurile in sendwish maker,le prajesti pana se inmoaie branza cca 2-3 min,le tai in 1/2, servesti.


Reteta aici:

Christine's Cuban Sandwich

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4901

Niciun comentariu: