luni, 19 ianuarie 2009
Nuga cu miere
Timp pregatire:10 min
Timp gatit:5 min
Ingrediente 1 portie:
2/3 cana fructe uscate/amestec nuci/combinatia lor
2 albusuri
1 praf sare
3/4 cana miere
1/4 cana unt moale
2 Linguri zahar
1 Lingura extract vanilie
colorant verde/rosu-optional
Pregatire:
1.In bolul mixerului bati albusurile si sarea pana stau tari.La 1/2 procesului adaugi 1 lingura zahar,lasi deoparte.
2.Torni restul de zahar si mierea intr-o oala,aduci la fiert.Fierbi pana termometrul arata 140*C,face bule.
3.Cureti regulat peretii oalei cu o pensula muiata in apa rece,pt a nu se carameliza zaharul.
4.Cand amestecul ajunge la temp. indicata,torni usor peste albusuri,bati.Adaugi vanilia,bati ferm inca 1 min.Adaugi colorantul daca doresti.
Pui la foc mic o tigaie cu apa,pui bolul cu albusuri pe ea,sa se usuce amestecul,amesteci constant cu lingura de lemn,sa nu se arda.Cand amestecul incepe sa se prinda la baza bolului,iei de pe foc.
5.Incorporezi untul si fructele,folosesti o spatula lemn,pt ca amestecul e foarte cald.Il pui intr-o forma tort captusita cu aluminiu,presezi cu mana sa nivelezi.
6.Intorci marginile foliei peste nuga si pui deasupra o greutate.Lasi la racit,apoi tai patrate/fasii.Daca e posibil folosesti un cutit electric pt taiat nugaua.
Reteta aici:
White nougat with honey
http://www.linternaute.com/week2/recipes/recette/308973/1392150782/white_nougat_with_honey.shtml
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu