marți, 27 ianuarie 2009

Salsify inabusit/barba caprei



Ingrediente 6 portii:

1 lamaie
6 cani apa(1500 ml)
908 g salsify/barba caprei (Tragopogon porrifolius)
1 cana/250 ml amestec de baza/soffritto
1 catel usturoi,zdrobit
2 crengute rozmarin
1 lingurita pasta rosii(5 ml)
4 rosii decojite(la cutie/proaspete)
sare si piper

Pt amestec de baza/soffritto

4 cani ceapa rosie,tocata(1 litru)
2 cani tije telina, tocata(500 ml)
2 cani morcov/fenicul,tocat(500 ml)
1 3/4 cani ulei ev. masline(425 ml)

Pregatire:

1.Storci lamaia intr-un bol mare,adaugi 6 cani apa.Cureti salsify,tai capetele,tai pe fiecare in lungime,apoi de cca 1cm gros si 6cm lung.Il pui in bolul cu apa si lamaie.
2.Incalzesti soffritto intr-o tigaie mare la foc mediu.Adaugi usturoiul,rozmarinul,gatesti amestecand pana usturoiul e auriu si-i dezvolta aroma,cca 5 min.Adaugi pasta rosii.
3.Pasezi/razi rosiile si le pui cu sucul.Asezonezi cu sare,piper,gatesti cca 10 min.Scurgi salsifisi pui 1/2 cana apa in tigaie.
4.Acoperi si fierbi la foc mediu-mic,intorci salsify,din cand in cand,mai adaugi apa putina,daca incepe sa fie prea uscat.Ajustezi de sare,piper,servesti.

Pt amestec de baza/soffritto:


1.Combini ceapa,telina,morcovii/fenelul intr-o tigaie mare,adaugi uleiul si gatesti la foc mediu,amesteci ocazional,pana legumele se auresc cca 45 min.Folosesti imediat/rece sau refrigerezi 1 saptamana sau congelezi pana la 6 luni.
2.Nu usca prea mult legumele,adaugi frecvent apa cca 1/4 cana pt a pastra umiditatea,pt ca se pot incleia.

Reteta aici:

Braised Salsify

http://www.foodtv.ca/recipes/recipedetails.aspx?dishid=4843

Niciun comentariu: