vineri, 23 ianuarie 2009
Orez cu bacon si brusture
Ingrediente:
1 cana orez lipicios,Corean/Japonez,de preferinta
1,2 cana apa
2 fasii bacon,taiate 0,8 cm
1/2 Lingura sos soia
280g radacina brusture,fin feliata
1 ceapa verde,tocata
piper,dupa gust
Pregatire:
1.Incalzesti o tigaie mica,prajesti baconul,pana devine crocant.
2.Clatesti orezul cu apa rece,il pui intr-o oala mica cu 1,2 cana apa rece.
3.Adaugi sosul soia,baconul prajit si brusturele in oala.
4.Gatesti la foc mediu-mic,pana incepe sa se umfle,capacul ar trebui sa inceapa sa"danseze"din cauza prasiunii vaporilor.Micsorezi focul si fierbi cca 15 min,pana scade toata apa.
5.Lasi orezul 5 min cu capacul sa absoarba toata umiditatea.
6.Amesteci in el sau presari peste,ceapa tocata si piper.
Servesti cu o salata de vara.
Reteta aici:
Bacon and Burdock Takikomi Gohan (Seasoned Rice) for two
http://gapersblock.com/drivethru/2007/07/09/bacon_and_burdock_seasoned_ric/
Etichete:
bacon,
brusture,
cereale,
Condimente,
Ianuarie 2009,
Mancare,
orez,
sos soia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu