marți, 27 ianuarie 2009

Sunca fiarta cu sos patrunjel








Poti pune in saramura nu numai carne porc,ci pasari,curcan,creveti.La saramura reteta dl. Henderson este cu salpetru si boabe ienupar.Este asemanatoare cu o reteta de conservat carnea de vita.Sunca(spata/de la capul porc) trebuie sa stea in saramura cel putin 12 zile.



Aici este un umor/spata porc roz si cu grasime,pus in saramura.A tinut vasul cu saramura si carne in frigider 14 zile la 4,4 C.a Adaugat la 1/2 timpului cateva urechi de porc pt alta reteta.O saptamana mai tarziu carnea se face gri iar apa s-a transformat in roz.
Dupa 14 zile pui carnea in oala la fiert cu ceapa in care ai infipt cuisoare.






Dupa cateva ore adaugi morcovii.La jumatatea timpului faci sosul de patrunjel(fara patrunjel)este un sos Bechamel la care pui patrunjel.

Servesi carnea cu sosul patrunjel si morcovi.

Reteta aici:

Boiled Ham and Parsley Sauce

http://www.nosetotailathome.com/2007/12/boiled-ham-and-parsley-sauce/

Niciun comentariu: