marți, 27 ianuarie 2009

Tocana de fasole rosie cu limba mielului si carnati



Ingrediente:

1 1/2 cana fasole uscata rosie
113 g carnati spanioli chorizo,bucatele
1 ceapa mare,cuburi
455 g frunze cu flori de limba mielului/borage
1 Lingura ulei masline
3 catei usturoi,tocati
1 Lingura paprika afumata
sare,dupa gust
1/4 lingurita ardei iute/ cayenne pepper

Pregatire:

Inmoi fasolea in apa sa treaca cativa cm peste,lasi peste noapte.A doua zi scurgi apa,fierbi fasolea,ceapa,pana se inmoaie cca 2 ore.Adaugi apa in plus sa fie peste 1 cm peste fasole.In momentul cand fasolea e fiarta adaugi limba mielului/borage,fierbi cca 5 min,pana frunzele sunt moi.Scurgi si toci fin frunzele,le adaugi la fasole.Incalzesti la foc mediu-mic uleiul in tigaie,pui usturoiul,il sotezi cateva secunde sa se aureasca doar,adaugi paprika afumata si optional ardeiul/fulgii ardei,amesteci 10 sec,torni in oala cu fasole.Fierbi la foc mic,cateva min,amesteci sa se combine aromele.Servesti cu paine crocanta.

Reteta aici:

Basque Red-Bean, Chorizo and Borage Stew
http://porcinichronicles.blogspot.com/2007/03/basque-red-bean-chorizo-and-borage-stew.html

Niciun comentariu: