miercuri, 28 ianuarie 2009
Clatite cu gris/Baghirir
Clatitele originale sunt facute 100% din gris.Le-a mancat in Maroc si Algeria.I s-a parut greu de facut doar din gris,asa ca a inlocuit cu 1/2 faina.
A folosit unt topit si miere pt umplut,dar de multe ori le umple cu crema branza si cateva linguri miere.Recomanda sa faci intai umplutura si apoi clatitele.
Ingrediente:
250 g gris fin/fine semolina flour
250 g faina
1 Lingura sare
3 oua
1 Lingura drojdie uscata
1/2 Litru lapte
1/2 Litru apa calda
1 Lingura zahar
Umplutura:
1 cana unt/crema branza
1 cana miere
Pregatire:
Desfaci drojdia cu lapte, apa si zahar.Dupa ce a crescut,5 min cca adaugi grisul si faina sau doar gris,amesteci bine.Lasi aluatul acoperit 30-45 min pana face spuma si e plin de bule.
Folosind o tigaie groasa,topesti 1 lingurita unt/ulei masline si cand e maro adaugi 1 polonic de aluat,inclini sa se acopere tigaia cu aluat.Clatita ar trebui sa aiba mai multe gauri peste tot,ceea ce inseamna ca tigaia e destul de calda.Intorci cand partea inferioara este maro 1-2 min,apoi lasi pe partea cealalta cca 30 sec.
Pui umplutura,rulezi.
Reteta aici:
Baghrir
http://jamilascreations.blogspot.com/2007/08/baghrir.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu