marți, 27 ianuarie 2009

Pui in straturi cu ciuperci si bacon



Ingrediente 4 portii:

4 piepti pui,injumatatiti,dezosati,taiat gros 1 cm
2 lingurite sare pt asezonat/condimente *(ea pune mai putina)
6 felii bacon,taiat in 1/2
1/2 cana mustar
1/2 cana miere
1/4 cana sirop porumb light
1/4 cana maioneza
1 Lingura ulei vegetal
1 cana felii ciuperci proaspete
2 cani branza mexicana(Colby-Monterey jack)
patrunjel pt decor

Garnituri:

Morcovi glasati-vezi reteta
Cartofi aurii la cuptor-vezi reteta
Dovlecei crocanti la cuptor-vezi reteta


Pregatire:

Freci carnea cu sare pt asezonat,acoperi,refrigerezi 30 min.
Preancalzesti cuptorul la 175*C.
In bol mediu,combini:mustarul,mierea,siropul porumb,maioneza.Pastrezi 1/2 din sos la frigider.
Pui baconul intr-o tigaie adanca,mare.Gatesti la foc peste mediu,pana se rumenesc usor,scoti pe prosop hartie,lasi deoparte.In acelasi timp,incalzesti uleiul in tigaie la foc mediu,adaugi puiul,il sotezi cca 3-5 min pe fiecare parte pana se rumeneste.Il scoti si-l pui in tava.Il ungi pe fiecare cu sosul de miere si mustar.Pui pe fiecare piept un strat de ciuperci si bacon,coci in cuptorul preancalzit 15-20 min,pana cand sucul(cand il intepi)iese clar.Scoti din cuptor si presari branza,repui in cuptor si coci cca 5 min,pana se topeste branza.
Presari cu patrunjel tocat(optional) si servesti cu restul de sos de miere si mustar pastrat.

sare pt asezonat/condimente *

sare aromata cu ierburi,comdimente alte arome,MSG,folosita la:pui,peste,cipsuri cartofi,fructe de mare.
http://en.wikipedia.org/wiki/Seasoned_salt

Reteta aici:

AUSSIE CHICKEN

http://wwwbunnysovencom.blogspot.com/2009/01/dinner-and-dessert_12.html

Pt garnituri:

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/morcovi-glasati.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/cartofi-aurii-la-cuptor.html
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/dovlecei-crocanti-la-cuptor.html

Niciun comentariu: