duminică, 25 ianuarie 2009

Friptura vita cu sos whiskey




Ingrediente:

2 fripturi vita
1/2 cana supa vita
1/4 +1 Lingura whiskey
1 Lingura unt
1 Lingura smantana(optional)
sare de mare
piper proaspat macinat


Pregatire:

1.Incalsesti o tigaie groasa bine.Reduci focul la mediu-mare,presari sare de mare si piper macinat mare apoi pui friptura in tigaie.O prajesti pe fiacare parte cca 4 min,pt mediu-crud.Cand gatesti carnea o apesi cu degetul in jos sa simti cat este de facuta.Daca carnea e tare este gatita prea mult.
2.Scoti friptura din tigaie si o pui deoparte le odihna,o acoperi cu folie aluminiu si o dai la cuptorul usor cald.Adaugi in tigaie supa,cureti resturile de la prajit,torni 1/4 cana whisky,reduci sosul pana acopera spatele lingurii.Fi atenta la sos ,se poate arde foarte repede.Scoti friptura de la cuptor,torni 1 lingura whisky ramas,1 lingura unt si 1 lingura smantana,asezonezi cu sare si piper.
3.Torni cam o lingurita de sos pe fiecare friptura.
Poti face un sos similar folosind coniac,vin rosu,dar nu mai pui smantana pt vin.

Reteta aici:

Whiskey Flat Iron Steak

http://whiteonricecouple.com/recipes/meats-seafood/whiskey-flat-iron-steak/

Niciun comentariu: