marți, 27 ianuarie 2009
Budinca de urzici scotiana
Este o budinca scotiana.Sunt galuste aromatizate cu plante medicinale si fierte intr-un prosop de panza groasa,impreuna cu carnea.Sunt realizate fie cu faina sau fulgi ovaz.
Ingrediente:
4 Linguri macris/stevie,fin tocate
1 legatura macris de balta/nasturel(Nasturtium officinale)/creson,fin tocat
1/2 cana frunze papadie tinere,fin tocate
1/2 cana frunze urzica tinere,fin tocate
2 Linguri cimbru,fin tocat
4 Linguri leurda sau arpagic fin tocate
240 g faina orz
1/2 lingurita sare de mare,sau dupa gust
Daca nu ai toate plantele inlocuiesti cu ce dispui.
Pregatire:
Pui faina si sarea intr-un castron mare,adaugi ierburile tocate fin,amesteci bine cu o furculita.Adaugi apa/bere cat sa obtii un aluat tare.
Pui aluatul/budinca intr-o panza deasa de bumbac ,o strangi in jurul budincii,o legi cu un snur de oala de gatit.Budinca se pune in oala in care fierbi carne de vaca,oaie,etc,la foc mic.Lasi budinca cca 2 ore cel putin,pana se face carnea,lasi sa se raceasca usor,scoti panza si tai felii groase.O servesti in locul feliei de paine.
Reteta aici:
Boiled Nettle Pudding
http://www.celtnet.org.uk/recipes/ancient/fetch-recipe.php?rid=ancient-boiled-nettle-pudding
Etichete:
cereale,
cimbru,
Condimente,
creson/nasturel,
galuste,
Ianuarie 2009,
leurda,
orz/arpacas,
Paine,
papadie,
urzici
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu