
Este important sa alegi tofu tare,pt ca sa nu se rupa cand il tai benzi subtiri.Cel mai bun tofu este cel in bucati patrate, in apa.
Ingrediente:
1 pachet tofu tare,ambalat,in apa
ulei pt prajit
sare pt asezonat(le foloseste pe toate,sau orice combinatie vrei)
1 Lingura sare de mare
2 lingurite piper
1/4 lingurita paprika
1/4 lingurita boia
1/4 lingurita pudra chimen
1 lingurita partunjel uscat/oregano/maghiran/cimbru
1 lingurita sare usturoi
Pregatire:
1.Scoti tofu din pachet,il tai felii de 0,3-0,6 cm.Il usuci cu hartie absorbanta.Feliezi din nou,in lungime benzi de 0,3-0,6 cm.
2.Amesteci toate ingred pt asezonat.
3.Intr-o oala incalzesti cca 7-10 cm ulei la 175*C.Prajesti tofu cate putine,pt a nu se atinge bucatile intre ele,pt ca se lipesc una de alta.Le lasi cca 3-4 min/pana sunt maro-aurii.Scoti pe hartie.
4.Presari cu sarea pt asezonat.Servesti calde cu Ketchup Asiatic-vezi reteta.
Reteta aici:
Tofu Frites
http://whiteonricecouple.com/recipes/appetizers-spreadable-dips/asian-ketchup-quick-cheater-method/
KETCHUP ASIATIC
http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/01/ketchup-asiatic.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu