marți, 27 ianuarie 2009

Cozonac cu ciocolata Marta




Ingrediente pt 2 buc:

1 cana (225g)unt nesarat,moale +pt uns bolul
2 Linguri apa calda(40-43*C)
1/4 cana +1 lingurita zahar
2 lingurite drojdie uscata
4-4 1/2 cani faina, + pt pus pe masa de lucru
2 1/4 lingurita sare
9 oua mari
250 g ciocolata demidulce,fin tocata,cca 1 1/2 cana
zahar tos,pt presarat

Preatire:

1.Pui untul intr-un castron mare,lasi deoparte.Amesteci apa calda,1 lingurita zahar,drojdia in bol mic,lasi sa creasca cca 5 min.
2.Pui 4 cani faina restul de zahar 1/4 cana,sarea in bolul mixerului,adaugi amestecul de drojdie,bati la vit. medie pana se combina.Adaugi 8 oua,unul cate unul,amesteci bine dupa fiecare,pana sunt bine combinate,ca 2 min.Inlocuiesti paletele cu cele cu carlige pt aluat.Amesteci le vit medie,cca 2 min.
3.Adaugi untul,cate 1 lingura,la un moment dat,amesteci bine dupa fiecare adaugare.Amesteci pana aluatul e neted,lucios,elastic,cca 10 min.Daca aluatul e f. lipicios si umed mai adaugi pana la 1/2 cana faina,amesteci pana se combina.Pui aluatul in castronul uns cu unt.Acoperi cu prosop,lasi sa creasca la temp. camerei pana aproape se dubleaza,cca 1 1/2 ora.Impingi aluatul in jos,il acoperi cu plastic,refrigerezi peste noapte (cel putin 12 ore).
4.Ungi cu unt 2 forme de 21/11/6 cm,lasi deoparte.Pui aluatul pe masa infainata,il imparti in doua.Intinzi fiecare jumatate intr-un dreptunghi de 18/38 cm.Presari ciocolata peste foaie,rulezi pornind de la partea mica,rulezi strans,sigilezi marginea.Pui fiecare bucata in tava cu lipitura in jos,acoperi cu prosop,lasi sa creasca la temp. camerei pana aluatul ajunge la marginea formei,cca 3 ore.

5.Preancalzesti cuptorul la 190*C,ungi usor cu oul ramas,usor batut,presari zaharul tos,coci pana e maro-auriu,cca 35 min.Il acoperi cu folie dupa 20 min,daca se rumeneste prea repede.Treci cutitul pe margine,il rastorni pe gratar sarma si lasi la racit complet.

Reteta aici:

Chocolate Swirl Brioche

http://www.marthastewart.com/recipe/chocolate-swirl-brioche?autonomy_kw=Angel%20Food%20Swirl%20Cake%20with%20raspberry

Niciun comentariu: