vineri, 23 ianuarie 2009
Biscuiti din seminte macris/stevie
Stevia/macrisul este o planta care are un continut ridicat de fier,Vitamina A,proteine,minerale.Primavara poti face din frunzele tinere o gustoasa salata si tratament.Vara si toamna tarziu,ea produce o multime de seminte maro,pline de riboflavone,care ajuta organismul sa absoarba mai bine Vitamina C.Din aceste seminte poti face faina si o multime de lucruri sanatoase.Faina din seminte o poti folosi la crusta de placinta,la biscuiti de casa.Trebuie culese semintele din zone necontaminate.Odata culese tulpinile cu seminte,le alegi se frunze si eventualele insecte.Le poti pune in blender sau in mojar cu pistil pt a le pisa.Pastrezi faina in borcan uscat cu capac,iar semintele in punga de hartie.
Ingrediente pt crackers:
1 cana faina seminte macris
1 lingurita sare
1 cana faina la alegare:faina integrala grau,faina secara
apa,destula cat sa poti intinde aluatul ,dar sa nu fie lipicios
Pregatire:
Pe suprafata bine infainata intinzi aluatul cat mai subtire posibil.Tai formele dorite si le pui pe hartie copt bine unsa.Coci 10-12 min,la 190*C,pana se rumenesc.Ii poti servi cu branza Brie sau de capra.
Sunt foarte gustosi langa o supa din legume de toamna.
Reteta aici:
Yellow dock crackers
http://www.natureskills.com/wild_food_recipe.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu