vineri, 23 ianuarie 2009

Placinta de spanac sau macris bulgareasca



Ingrediente:

1 kg faina
1 kg spanac/stevie
300 g branza telemea sau feta(Bulgarian serine )
1 1/2 cana plina cu iaurt
200 g unt
1 Lingura ulei fl. soarelui
1 Lingura otet
sare


Pregatire:

Tai spanacul il calesti in putin unt.Amesteci in el,rece, branza rupta si iaurtul.Plamadesti un aluat din faina,ulei,otet,sare si apa.Il imparti in 5 si intinzi foi.Ungi forma cu unt asezi o foaie,pui umplutura,adaugi a doua foaie,umplii,repeti pana termini,ungi deasupra aluatul cu unt topit.Coci Banitsa,cca 20-25 min pana se rumeneste sus.
Servesti cu musaca,rachiu fructe si lapte batut rece.

Reteta aici:

http://www.ourbulgarianworld.com/index.php?option=com_garyscookbook&func=detail&id=46

Niciun comentariu: