marți, 20 ianuarie 2009
Bauturi cu ciuperca Kombucha
Ceai Kombucha
Kombucha este un aliment microbiologic.Ajuta la regenerarea florei intestinale si este excelent pt sanatate.Ajuta alcoolici.
Ingrediente:
4-6 plicuri ceai(cel putin 2 sa fie ceai negru)
4 litri apa pura,de izvor
300 g zahar alb
1 plic ceai ciuperca Kombucha
400 ml(1 3/4 cana)ceai obtinut de la ultima ciuperca
Pregatire:
Fierbi apa in vas otel inox,adaugi zaharul,inchizi focul,amesteci sa dizolvi zaharul.Pui plicurile de ceai,lasi 10-15 min,le scoti,lasi la racit.Strecori(nu e necesar) si torni in borcanul de fermentare.Adaugi plicul ceai de ciuperca si lichidul(400 ml).Acoperi si lasi 1 saptamana in loc rece.
Ceai Kombucha cu miere
Ingrediente:
2 cani ceai(ciuperca)
3 litri apa
1 cana miere lichida
1/2 cana zahar
pregatire:
Fierbi apa 5-10 min,iei de pe foc,cand temp. ajunge la 65*C(masori cu termometru)pui mierea(sau 1,5 cana pt a grabi fermentarea)amesteci pana se dizolva.Lasi sa se raceasca la temp. camerei.Odata racita,poti adauga ceaiul(lasi sedimentul pe fund).
Smothie de Kombucha,banane,capsuni
Ingrediente:
280 g suc portocale
113 g ceai Kombucha
o bucata de colonie ciuperca proaspata(de dimensiunea cerului gurii ???)
5-6 capsuni
1-2 banane mari
Pregatire:
Amesteci toate in blender.
Reteta aici:
Kombucha Drink Recipes
http://drinkhealthydrinks.com/kombucha-drink-recipes/
Etichete:
banane,
Bauturi,
capsuni,
Condimente,
Ianuarie 2009,
miere,
portocale
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
vand ciuperca kombucha la pretul de 35 lei/bucata sau bautura kombucha la 10 lei/litru. folosesc numai miere si ceai verde. telefon 0722244819 sau nicoleta_barascu@yahoo.com
Trimiteți un comentariu