miercuri, 28 ianuarie 2009

Rulada cu gem coacaze



Ingrediente:

4 oua mari
4 Linguri apa,rece
125 g zahar
1/3 lingurita otet alb/lamaie
90 g faina obisnuita
50 g amidon porumb
3 praf copt
2 lingurita pudra vanilie
3 Linguri marmelada de coacaze negre


Pregatire:

1.Captusesti cu hartie copt si o ungi usor, o tava de 40/30 cm.Intr-un bol mare,mixezi bine albusurile cu apa la viteza medie pana se umfla.Adaugi otetul ,maresti viteza la mare si continui sa bati pana albusurile stau tari.Adaugi 1 lingura zahar din cand in cand,bati pana sta tare amestecul.
2.Adaugi galbenusurile unul cate unul,pana se amesteca.Treptat cerni peste ele faina,amidonul,praful copt.Repede dar delicat,amesteci sa se combine.Torni in tava pragatita si coci la 200*C,cca 14 min,pana se aureste deasupra.
3.Lasi foaia sa stea 1 min.Rastorni pe prosop curat si preasari cu zahar pudra.Ungi hartia cu apa,lasi 1 min sa se inmoaie inainte sa o cureti de pe foaie.Tai marginile daca e nevoie.Rulezi strans cu prosopul,alsi 30 min sa se raceasca pe gratar.Derulezi cu grija foaia,intinzi gemul in strat subtire,rulezi strans si racesti cel putin 1-2 ore inainte de taiat.

Reteta aici:

Cassis Biscuit Roulade
http://schneiderchen.de/448Cassis-Biscuit-Roulade.html

Niciun comentariu: