marți, 20 ianuarie 2009

Painici cu umplutura de curry



Le poti praji/coace.Sunt uimitoare!Poti folosi aluatul in plus:faci niste bile,le prajesti si le treci prin zahar si scortisoara si ai si un desert gustos.


Ingrediente:

1 lingurita drojdie
1/4 cana apa
3 cani faina
2 Linguri zahar
1 lingurita sare
2 Linguri unt nesarat(topit si racit)
1 cana apa
1 cana curry mancare-vezi reteta
1 ou,batut usor
1 Lingura lapte
1 cana pesmet

Pregatire:

1.Amesteci drojdia si apa calda in bol,lasi 10 min.
2.Amesteci in faina,zaharul,sarea,unt si apa sa formezi aluatul(pui si drojdia).
3.Il framanti pe suprafata infainata 10 min.
4.Il pui intr-un castron uns,acoperi cu plastic,lasi sa se dubleze 60-90 min.
5.Izbesti aluatul de masa si il framanti 2 min.
6.Pui aluatul din nou in castron la crescut.
7.Izbesti aluatul de masa si il framanti 2 min.
8.Tai aluatul in 8 bucati.
9.Formezi o pasta din curry.
10.Amesteci ouale si laptele in bol.
11.Intinzi una din bucati,intr-un cerc de 15 cm si pui o lingurita curry in centru.
12.Ungi cu ou pe margine,la 1/2 din aluat si pliezi.
13.Repeti pana faci 11-12.
14.Le ungi cu ou batut,le treci prin pesmet sa se acopere.
15.Acoperi cu plastic,lasi la crescut.
16.Incalzesti uleiul in tigaie.
17.Le prajesti pana sunt maro-aurii pe ambele parti,cca 60-90 sec pe fiecare parte.
18.Le scoti pe hartie absorbanta.


Reteta aici:


Kare Pan (Curry Bread)

http://closetcooking.blogspot.com/search/label/The Week of Curry


Pr. Curry mancare reteta aici:

Kare (Japanese Curry)
http://closetcooking.blogspot.com/search?q=leftover+curry+recipes

Niciun comentariu: