luni, 19 ianuarie 2009
Gutui cu sirop de vin
ingrediente:
4 gutui
1 sticla vin alb sec
1 cana apa
1/2 cana zahar
1/2 pastaie vanilie,crapata cu semintele scoase
3 crengute tarhon
Pregatire:
Cureti gutuile si le pui intr-un bol cu apa si lamaie sa previi oxidarea(sa se inchida la culoare).
Pui gutuile intr-o oala mare,pe un singur rand,adaugi restul ingredientelor,aduci lichidul la punctul fierbere.Fierbi la foc mic 30 min,pana se inmoaie,amesteci ocazional.Lasi fructele sa se raceasca complet in lichidul lor inainte sa le scoti.
Scurgi lichidul il reduci la jumatate si o sa ai un sirop minunat,cam 15 min,fierbi.Lasi siropul sa se raceasca,il torni deasupra gutuilor.Delicios!
Reteta aici:
Wine Poached Quince
http://cooking-books.blogspot.com/2008/10/wine-poached-quinces.html
Etichete:
alcool,
Condimente,
Desert,
gutui,
Ianuarie 2009,
tarhon,
vanilie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu