luni, 19 ianuarie 2009
Gazpacio alb
Ingrediente:
Pt supa:
8-10 felii paine alba,veche
2 cani migdale decojite
5-10 catei usturoi/mai mult,dupa gust
2 lingurite sare
3/4 cana ulei masline
6 Linguri otet vin rosu
2 cani supa pui
2 cani apa rece
Garnitura:
12 felii paine alba,veche taiata de marimea crutoanelor
3 Linguri ulei masline
1 ciorchine strugure alb,fara seminte
Pregatire:
Pt supa:
1.Combini 8-10 felii paine alba si apa rece cat sa o acopere,intr-un bol mic.Lasi sa stea 5-10 min,la inmuita,apoi o storci apa si o arunci.
2.Combini migdalele,usturoiul,sarea,in robot,mixezi pana migdalele sunt complet macinate.
3.Adaugi painea inmuiata,amesteci sa se omogenizeze.
4.Cu motorul pornit,adaugi treptat uleiul,apoi otetul.Opresti din cand in cand si cureti de pe margini.
5.Adaugi 2 cani supa,amesteci din nou.
6.Torni amestecul intr-un bol mare si adaugi apa rece,adaugi mai multa daca doresti o supa subtire.Pastrezi la frigider pana servesti.
7.Pt garnisit:Pe o hartie copt picuri 1 lingura ulei masline,pui cuburile paine,adaugi restul ulei,le coci in cuptorul preancalzit la 175*C,30 min,pana sunt crocante si aurii.
8.Pt servit:Scoti supa din frigider,amesteci de cateva ori,pui cu polonicul in boluri/cani pt supa,pui din belsug crutoane si struguri.
Reteta aici:
White Gazpacho
http://www.kingarthurflour.com/shop/RecipeDisplay?RID=33
http://blog.kingarthurflour.com/2008/07/23/garlic-grapes-great-gazpacho/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu