luni, 19 ianuarie 2009

Salata fasole alba



Ingrediente 4 portii:

500 g fasole,inmuiata peste noapte
o legatura salvie
6 boabe piper
1 catel usturoi,curatat
sare,piper
ulei vegetal,pt prajit
3 rosii,cuburi,scurse
1 ceapa,fin tocata
4 Linguri ulei masline
2 Linguri otet vin rosu


Pregatire:

1.Scurgi fasolea,o pui intr-o oala mare.Adaugi o crenguta salvie,piperul,usturoiul.Acoperi bine cu apa.
2.Aduci la fiert,micsorezi focul si fierbi la foc mic 1 ora,pana se inmoaie.
Asezonezi cu sare chiar inainte sa fie fiarta.Scurgi fasolea,arunci salvia,piperul,usturoiul.
3.Alegi frunzele salvie de pe tulpini.Torni uleiul intr-o tigaie mica,cam de 1 cm.
4.Incalzesti uleiul si prajesti frunzele,pana sunt crocante.Scoti frunzele,cu paleta,le pui pe hartie absorbanta.
5.Amesteci impreuna uleiul ramas,otetul balsamic,sa obtii o vinegreta.Asezonezi cu sare piper.
6.Amesteci inpreuna fasolea,rosiile si ceapa.Amesteci cu vinegreta.Garnisesti cu frunzele salvie prajite si servesti.


Reteta aici:

White bean salad

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/512681/multipageid/519267

Niciun comentariu: