miercuri, 8 octombrie 2008

Sos crocant de ridichi



Ingrediente:

450 g ridichi(de luna)
45 g sare
60 ml apa
15 g faina
2 Linguri creveti uscati
3-4 catei usturoi,tocati
1 lingurita pasta ghimbir
2 Linguri pudra chili-boia iute
2 cepe verzi,taiate bucati
1 Lingura otet alb

Pregatire:

1.Speli,stergi ridichile,le tai in 4/cum vrei.Nu prea mici sa nu iasa un terci .Le amesteci cu sare,acoperi si lasi 2 ore la rece.
2.Intr-o tigaie,amesteci apa,faina si crevetii.Incalzesti la foc mediu.Amesteci constant pana se ingroasa foarte bine.Iei de pe foc,racesti la temp.camerei,adaugi usturoiul,ghimbirul,boiaua si ceapa,amesteci sa se combine.
3.Storci ridichile le pui in bol mediu,torni amestecul de creveti,amesteci.Pastrezi in borcan sterilizat.Lasi cel putin 2 zile inainte sa folosesti.

Reteta aici:

Crunchy Radish Relish

http://www.chinarecipes.org/Appetizer/Crunchy-Radish-Relish.html

Niciun comentariu: